Houd jij ook zo van de warme, volle smaak van een Thaise curry? De kruidenpasta van de gele curry geeft een prettig mild pittig accent aan de plaattaart. De nootachtige smaak van de pompoen, het frisse, scherpe van de lente-ui en de kruidige lichtzoete oregano maken dit currygerecht met een twist helemaal af. Ideaal voor als je eens op zoek bent naar iets anders, maar toch nog dichtbij de vertrouwde geurige Thaise keuken wilt blijven. Wil jij verder op curryavontuuur? Probeer dan eens deze mosselen in Thaise rode curry of deze knapperige Thaise Jackfruit currykoekjes.
½ pompoen (ca.350 gr)
1 ui
1 paprika
1 knoflookteentje
2 el olijfolie
2 eieren
1 rol bladerdeeg
1 pakje vegetarische spekjes
2 lente-ui
2 el verse oregano
Snijd de pompoen in gelijke blokjes en de paprika in reepjes, snipper de ui en hak de knoflook. Fruit de ui in wat olijfolie in een koekenpan en voeg de pompoen en paprika toe en bak deze kort mee.
Roer de currypasta erdoor en bak al roerend even aan. Giet de kokosmelk erbij en roer tot een egale massa. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los in een kom en roer hier het afgekoelde currymengsel door. Houd een heel klein beetje ei over om het deeg later mee te besmeren.
Rol de bladerdeeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randen om zodat deze mooi omhoog komen tijdens het bakken. Giet het currymengsel in het midden van de bladerdeeg en verdeel gelijkmatig over het hele deeg. Smeer de randen van het deeg in met een klein beetje achtergehouden ei.
Bak de plaattaart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
Bak ondertussen de (vegetarische) spekjes knapperig in wat olie, snijd de lente-ui in ringen en hak de oregano grof.
Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met de spekjes, lente-ui en de gehakte oregano. Verdeel de taart in gelijke stukken. Serveer eventueel met een frisse salade.