Dit recept is me er eentje! Knapperige gegrilde paksoi met de kruidige smaak van paddenstoelen en een dressing van honing en sesam. Een smaakvol bijgerecht. Wil je er een volledige maaltijd van maken? Eet er dan onze Thaise bruine rijstnoedels bij.
2 paksoi (of vier kleintjes), doormidden gesneden
300 gr paddenstoelen naar keuze, gesneden
Plantaardige olie, vloeibaar
1 teen knoflook, fijngehakt
1 cm verse gember, fijngehakt of geraspt
1 tl sesamolie
1 el olijfolie
Sap van 1/2 limoen
1 el sesamzaadjes, geroosterd
1 lente ui, in fijne ringen
peper en zout
Voeg voor nog meer vulling nog 125 gr uitgebakken spekjes, en 125 gr gehakt toe.
Verhit een grillplaat of pan. Bestrijk de snijkant van de paksoi met olie.
Gril de paksoi om en om op een hete grillplaat tot deze gaat kleuren en zacht wordt. Bestrooi met peper en zout. Laat de groenten afkoelen tot lauw/warm.
Bak in een pan met een klein beetje olie de paddenstoelen samen met de knoflook tot al het vocht van de paddenstoelen verdampt is. Blus de paddenstoelen af met 1 eetlepel sojasaus. Laat afkoelen tot lauw/warm.
Maak een dressing door de gember, sesamolie, olijfolie, limoensap en de honing door elkaar te roeren.
Schik de gegrilde paksoi op een schaal en schenk hier de dressing over.
Verdeel de gebakken paddenstoelen over de paksoi en bestrooi met de krupuk crumble (en de gehakte spekjes). Maak af met de geroosterde sesamzaadjes en lente-ui ringen.
Serveer met de overgebleven krupuk
Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.