Nipalin zag eens iemand op tv ananas frituren en bedacht zelf dat het waarschijnlijk nog lekkerder zou zijn in een beslagje. Dat klopt! Ze schreef de stappen op voor dit ananas recept zodat ook jij thuis dit ananas recept makkelijk kunt maken. Serveer de ananas met onze chilisaus voor een pittige snack!
100g Zelfrijzend bakmeel
2tl zout
Zonnebloemolie om te frituren
Verse koriander
Schil de ananas en halveer deze. Ontdoe van de kern en snijd in dunne schijfjes. Indien je geen verse ananas hebt, kun je ook ananas uit blik gebruiken. Dep deze wel eerst goed droog met keukenpapier.
Doe het bakmeel in een diep bord en meng met het zout.
Verhit een laag olie in een wok.
Haal de ananasschijfjes door het meel, schud overtollig meel eraf en leg ze met behulp van een keukentang in de hete olie. Frituur niet teveel ananasschijfjes tegelijk, anders daalt de temperatuur van de olie teveel.
Haal de schijfjes, als ze mooi bruin zijn, uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige ananasschijfjes.
Hak een paar takjes koriander grof en strooi over de ananas. Serveer met chilisaus.