Met dit recept maak jij de perfecte gebakken eendenborst. De rosé eend combineert heerlijk met de op smaak gemaakte noedels, broccoli, groene asperges en edamame boontjes. Een licht, maar toch feestelijk gerecht.
Wil je nog meer inspiratie voor feestelijke gerechten? Bekijk dan eens de kipcocktail, gevulde pompoen met cranberry-kastanje rijst of tartaar van biet.
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el ketjap manis
2 cm verse gember, geraspt
2 el sesamolie
Sap van 1/2 limoen
2 à 3 eendenborstfilets
2 lente-ui in ringen
200 gr bimi, geblancheerd
400 gr groene asperges, geblancheerd en in stukjes
100 gr edamame bonen
2 el geroosterde sesamzaadjes
2 el gehakte koriander
Bereid de bruine rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking en spoel koud. Meng er een klein beetje olie door zodat de noedels niet gaan plakken.
Maak een dressing door de ui, knoflook, ketjap, sojasaus, sweet chilisaus, honing, sambal, gember, sesamolie en limoensap door elkaar te roeren en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Bak de eendenborst filets in een droge koekenpan tot ze mooi rosé zijn. (Hieronder leggen we uit hoe je een eendenborstfilet het beste kunt bakken).
Verdeel de noedels over 4 mooie diepe borden. Verdeel hierover de bimi, groene asperges en de edamame boontjes. Verdeel de dressing erover.
Trancheer de gebakken eendenborst en leg dit over de noedel salade. Maak af met de lente-ui ringen, gehakte koriander, sesamzaadjes.
Een eendenborst filet bakken is niet moeilijk maar komt wel precies. Wanneer je het stukje eendenborst te lang bakt wordt ie grauw en de smaak wordt tanig. Een goed gebakken eendenborst is mooi rosé vanbinnen.
Dit doe je als volgt: