1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12)
Laden...
3-4 personen
45 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Midden-Oosters
Vegetarisch
couscous

Veel Marokkaanse families hebben hun eigen moestuintje waar ze hun eigen groenten verbouwen. Couscous is een gerecht wat veel families samen op vrijdag eten en daar horen groenten bij.

Meer Midden-Oosterse smaken? Ga dan eens voor deze vegan couscoussalade met pompoenstoof of probeer eens een originele Tunesische shaksuka. Vind nog meer inspiratie op speciale Arabische keuken pagina.

Ingrediënten

  • 2 wortels, in gelijke stukken

  • 2 lente-ui in ringen

  • 1 courgette, in gelijke stukken

  • 200 gr kikkererwten

  • 300 gr couscous

  • grote hand rozijnen, blik uitgelekt en afgespoeld

  • 1 handje fijngesneden peterselie

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • Zout & peper

  • 400 ml water

  • 1 el komijnzaad, gevijzeld

  • 1 el kerriepoeder

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous zoals aangegeven op de verpakking

    .

  2. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes wortel.

  3. Voeg na 5 minuten de courgette, komijnzaad en kerriepoeder toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. De groenten mag een bite houden.

  4. Maak een dressing door de olie, citroensap en honing door elkaar te roeren.

  5. Meng de gebakken groenten, kikkererwten, lente-ui, rozijnen en de dressing door de couscous en breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg eventueel naar smaak nog wat citroensap toe als dit nodig is.

  6. Bestrooi de couscous met de gehakte peterselie.

Lekker om extra toe te voegen: geroosterde geschaafde amandelen, ontpitte groene olijven en een schepje dikke (plantaardige) yoghurt.

Liever vegan? Dan kun je de honing vervangen door agavesiroop.

Deel dit Recept!

Op weg naar een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.