Een vlammend lekker gerecht: flammkuchen vegetarisch met jackfruit, groene aspergetips en rode ui! Flammkuchen, ook wel ’tarte flambée’ genoemd, valt op vele manieren te beleggen. Wellicht ken je ‘m met vlees of vis, maar vegetarisch is het juist ook echt een topper. De kracht zit in de eenvoud: een dunne knapperige bodem met enkele lekkere toppings en kruiden. That’s all!
Meer vega of vegan recepten met jackfruit? Probeer eens: enchilada’s roja met jackfruit en snelle wok met spinazie en jackfruit!
1 norivel in kleine stukjes geknipt
1 vel flammkuche deeg
125 ml (plantaardige) crème fraîche
1 rode ui in halve ringen
Een bosje groene aspergetips
Bosje dille, grof gehakt
Een handje rucola
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 tl liquid smoke
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el olijfolie
Peper en zout
20 ml water
Spoel de jackfruit goed en laat uitlekken.
Maak een marinade van de olijfolie, liquid smoke, paprikapoeder, sojasaus, nori en het water en roer hier de jackfruit door.
Zet de jackfruit een uurtje weg om te marineren. Schep af en toe om.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol het deeg uit op een bakplaat (laat op het bakpapier liggen).
Besmeer met de crème fraîche en verdeel de groene aspergetips, rode ui en jackfruit erover.
Bestrooi met peper.
Laat de flammkuchen in 10 a 12 minuten bakken in het midden van de oven.
Verdeel voor serveren wat dille en rucola over de flammkuchen en druppel er nog een beetje olijfolie over het geheel.
Aanvullend: Liquid smoke kun je online bestellen. Geen liquid smoke in huis? Dan kan je ook een extra theelepel gerookte paprikapoeder toevoegen aan de marinade.
Tip: Een heel blik jackfruit is wellicht wat veel voor één flammkuchen. Je kunt wat je overhoudt bewaren op bijvoorbeeld te gebruiken als gerookte zalmvervanger in een salade, een pasta of door de spinazie. Of maak lekker twee flammkuchen!