1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Laden...
1 schaaltje
10 min.
30 minuten of korter
Borrel
Lunch
Vegetarisch
Feta dip met tomaat, olijf en pistache

Zin in een originele dip voor bij de borrel? Maak dan deze feta dip met geroosterde paprika en pistache! Lekker met frisse rauwkost zoals reepjes wortel en komkommer of neem wat flatbread of turksbrood om mee te dippen. Voor wie wat dip overhoudt, heeft de volgende dag geluk! Gebruik als spread voor op je boterham of cracker. Wil je meer dipjes of borrelhapjes maken, maak dan bijvoorbeeld deze naturel hummus, hummus met geroosterde wortel of labneh uit de Arabische keuken.

Ingrediënten

  • 125 gr feta

  • 40 gr geroosterde paprika (mag ook uit pot)

  • ½ rode peper (of meer als je van pittig houdt)

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 el pistachenoten

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in grove stukken. Doe samen met de feta, de geroosterde paprika, paprikapoeder en de azijn in een keukenmachine en draai tot er een gladde massa ontstaat. Druppel er al draaiend een klein beetje olijfolie (ongeveer een eetlepel afhankelijk van de structuur van de feta) bij zodat de dip smeuïg wordt.

  2. Doe de feta dip op een mooi schaaltje, bestrooi met grof gehakte pistachenoten en strooi naar smaak wat pepermix met tomaat en olijf overheen.

Deel dit Recept!

Waar smaak begint
Lees meer over ons.