1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16)
Laden...
3-4 Personen
30 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Midden-Oosters
Vegetarisch
Fairtrade Original - Receptfoto Libanese broodsalade (Fattoush)

Hou jij ook zo van de Libanese keuken? Dan ben je vast fan van dit smaakvolle recept voor fattoush.

Fattoush is een salade waar veel varianten van bestaan. Een ding hebben ze altijd gemeen; het brood, vandaar dat fattoush ook wel Libanese broodsalade wordt genoemd. De salade bevat veel groentes en is dus goed voor een gezonde maaltijd. Nog een voordeel, dit gerecht staat binnen 30 minuten al op tafel. In dit recept gebruiken we nog een extra veel smaakmakers zoals kruiden voor die echte Libanese smaak!

Probeer ook eens onze andere Libanese recepten zoals bijvoorbeeld de Libanese bloemkool met granaatappelpitjes of het recept voor Libanese geroosterde bloemkool met kikkererwten.

 

Ingrediënten

  • 2 platbroden of pitabroodjes, in reepjes

  • 2 tl gevijzeld komijnzaad

  • 1 teen fijngehakte knoflook

  • 500 gr broccoli in kleine roosjes

  • 1 rode ui, in parten

  • 150 gr gehalveerde kerstomaatjes

  • 2 kroppen little gem, blaadjes geplukt en gewassen

  • Halve komkommer, in gelijke reepjes

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 100 gr radijs, gehalveerd

  • Sap van een halve citroen

  • Olijfolie

  • 1 tl sumac

  • 1 tl venkelzaad, gemalen

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • 1 lente-ui in ringen

  • 1 el gehakte peterselie

  • 1 el gehakte munt

  • 1 el pompoenpitten

  • 2 el granaatappelpitten

  • 100 gr feta, in blokjes

  • Zout en peper

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 1 eetlepel kokosolie in een pan en  roer hier het komijnzaad door. Smeer hier de broodreepjes mee in en bestrooi met een klein beetje zout. Bak het brood ongeveer 5 minuten in de oven zodat deze goud/bruin en knapperig is, daarna even laten afkoelen tot verder gebruik.  

  2. Smelt de rest van de kokosolie en voeg hier de rest van de komijn, het venkelzaad en de gerookte paprikapoeder toe. Meng de broccoli en rode ui en verdeel over een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Bestrooi met peper en zout. Rooster daarna de groenten in ongeveer 20 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de broccoli tenslotte iets afkoelen. 

  3. Doe de tomaten, little gem, paprika, komkommer en radijs in een kom.  

    Maak een dressing van 2 eetlepels olie, het citroensap, sumac en de honing en breng deze op smaak met peper en zout. Meng de dressing met je handen door de groenten in de kom. 

  4. Leg de groenten met dressing op een mooie schaal.  Verdeel hierover de geroosterde groenten en maak de salade af met de gehakte kruiden, pompoenpitten, lente-ui, granaatappelpitten, feta en de broodreepjes.  

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.