Me encanta la cuisina Mexicana, y tu? Overal waar je in Mexico komt en overigens ook in Colombia, vind je de bekende zwarte bonen. De frijoles negros op z’n Spaans. Wist je dat deze ook erg lekker zijn in combinatie met jackfruit? Merel van Healthy Wanderlust wist dat en maakte dit lekkere recept voor ons! De Mexicaanse taco’s – Mexicanen gebruiken geen harde tacoschelpen als taco – vult Merel met een homemade marinade en frisse rode kool. Disfruta! Wil je meer Mexicaans? Maak dan eens deze tacoschelpen met chili y jackfruit.
4 volkoren zachte taco’s
1/2 avocado
150 gr zwarte bonen
150 gr maïs
1/2 rode ui
1/2 witte ui
1 teen knoflook
1 limoen
100 gr rode kool
verse koriander
Optioneel: hot sauce
Voor de marinade:
Laat de jackfruit uitlekken en spoel goed af.
Meng de jackfruit goed met sesamolie, cayennepeper, paprikapoeder, sambal manis, sojasaus en gemalen komijnzaad. Voeg nog een snufje gemalen peper toe. Laat het mengsel 10 minuten rusten zodat de smaken kunnen intrekken.
In de tussentijd kun je alvast 100 ml water koken en het bouillonblokje hierin oplossen. Snijd de witte en rode ui in stukjes en doe hetzelfde met de knoflook.
Verhit een beetje olijf- of kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook in 5 minuten. Voeg dan de gemarineerde jackfruit plus de bouillon toe. Draai het vuur middelhoog en laat dit 15 minuten lang pruttelen.
Giet de maïs en zwarte bonen in een vergiet en laat uitlekken. Verwarm ze samen in een aparte pan op laag vuur. Naar smaak kun je hier wat gemalen peper en snufje zout aan toevoegen.
Snijd nu de avocado en rode kool in dunne plakjes. Snijd de limoen in partjes.
Vul de taco’s vervolgens met de gemarineerde jackfruit en de rest van de ingrediënten.
Serveer de Mexicaanse taco’s met wat verse koriander en een partje limoen. Eet smakelijk!