Een affogato met een twist! De klassieke affogato is een Italiaans ijsdessert, waarbij je gloeiendhete espresso over een bolletje vanille-ijs giet. Hmmmmm. De twist in onze ‘dirty’ variant? We zorgen ervoor dat de espresso de verslavende smaak van chai krijgt, door er een aantal extra smaakmakers aan toe te voegen.
Meer dessert recepten met koffie? Geniet van vanille ijskoffie, koffie-ijs met sinaasappel of fudge met koffie en noten!
2 bolletjes vanille of kaneel ijs
2 steranijs
4 kardemom peulen
4 kruidnagels
4 peperkorrels
1 kaneelstokje
2 tl gemberpoeder
Snufje nootmuskaat
2 theezakjes om zelf te vullen (of een thee-ei)
Doe alle kruiden in een vijzel, maal ze fijn en schep ze in een theezakje of thee-ei
Maak de espresso en hang het zakje met kruiden erin en laat ongeveer 5 minuten trekken.
Schep in 2 lage glazen 1 bolletje ijs en verdeel hierover de chai koffie.
Garneer met een extra snufje kaneel.
Als je vaker een Chai Latte wil maken kun je extra kruidenmix maken in een vijzel en bewaren in een potje voor later gebruik. |