Koken met groenten van eigen bodem? Dat kan heel goed met een gerecht van ver! Wat dacht je van dahl met linzen en zoete aardappel. Dahl is een heerlijk geurig gerecht uit de Indiase keuken dat gemaakt is van peulvruchten en veel kruiden. Wij voegen er spinazie en zoete aardappel aan toe en toppen het af met een kruidige koriander yoghurt. Laat het bestek maar zitten, want met naanbrood kan jij lekker dippen!
150 gr rode linzen, afgespoeld
1 ui, gesnipperd
400 gr zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
400 gr verse spinazie
600 ml water
200 ml dikke yoghurt (eventueel plantaardig)
½ rode peper, gehakt
Een hand korianderblad, gehakt
Limoensap naar smaak
Naanbrood
Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer de Thaise Gele Curry kruidenpasta erdoor en bak kort mee.
Schep een theelepel van het gele curry uienmengsel uit de pan en houdt apart voor door de koriander yoghurt.
Voeg de zoete aardappel, linzen en water toe en breng al roerend aan de kook.
Laat ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur tot de zoete aardappel en linzen gaar zijn.
Maak ondertussen de koriander yoghurt. Roer hiervoor de theelepel van het gele curry uienmengsel, de rode peper en de koriander door de yoghurt en breng op smaak met wat limoensap.
Giet de kokosmelk bij de dahl en breng het geheel opnieuw aan de kook.
Voeg de spinazie toe en verwarm al roerend totdat deze geslonken is. Voeg eventueel nog extra peper en zout toe naar smaak.
Verdeel de dahl over 4 borden en schep de pittige koriander yoghurt erover. Serveer met naanbrood en partjes limoen.