1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
3-4 personen
20 min.
30 minuten of korter
Aziatisch
Hoofdgerecht
Thais
Vegan
Vegetarisch

Even een weekje geen vlees, vis of zuivel? Da’s lekker voor de planeet—en vooral voor jou! Want met deze curry weten we zeker dat je het geen séconde mist.

Samen met Bonduelle en Johnny Cashew tillen we dit gerecht naar een hoger niveau. Zwarte kikkererwten zorgen voor eiwitten, cashews voor de gezonde vetten die je nodig hebt. Maar het allerbelangrijkste? Ze maken deze curry onweerstaanbaar lekker. Smullen maarrrrrr!

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 stronk broccoli, in roosjes en stukjes

  • 1 rode paprika, in gelijke stukjes

  • 150 gr Bonduelle zwarte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

  • 1 bosje koriander, gehakt

Tip! Gebruik jij alleen de roosjes van de broccoli? Je kunt de stam ook prima eten: snij ‘m in kleine stukjes en bak mee. Zo verspil je niks!

Bereidingswijze

  1. Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg de ui, broccoli en rode paprika toe. Bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel zacht sudderen tot de broccoli beetgaar is. 

  2. Roer de zwarte kikkererwten erdoor. 

  3. Bestrooi de curry voor serveren met de gehakte cashewnoten en de koriander. 

  4. Serveer met rijst. Ook heel lekker met naanbrood! 

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.