Groene curry met jackfruit. Makkelijk en een lekker pittig met vleesstructuur, zonder vlees! Deze versie van onze Thaise Groene Curry zal jouw keuken heerlijk doen geuren. De kikkererwten en boerenkool geven de curry een stevige bite. Lekker om te serveren met noedels of platbrood! Kijk ook eens bij onze andere curry recepten.
1 ui
1 zoete aardappel
100 gr boerenkool
100 gr kikkererwten
15 gr koriander
25 gr hazelnoten
Plantaardige olie
Spoel het jackfruit af, laat goed uitlekken en snijd in gelijke stukken.
Snipper de ui, snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 centimeter en snijd de boerenkool grof. Hak de koriander en hazelnoten.
Spoel kikkererwten af en laat ook deze goed uitlekken.
Verwarm 2 eetlepels olie in een wok of pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de zoete aardappelblokjes. Doe de currypasta erbij bak even mee. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door tot de pasta is opgelost en doe de jackfruit erbij. Laat het geheel al roerend zachtjes sudderen tot de zoete aardappel beetgaar is. Doe de boerenkool en kikkererwten erbij en warm nog even door.
Bestrooi de curry voor serveren met de gehakte hazelnoten en de koriander. Lekker met platbrood of noedels. Geniet van je curry met jackfruit!