Spanjaarden zijn er dol op: churros! En dat is niet voor niks. Deze langwerpige lekkernijen smaken heerlijk en zijn perfect voor ieder feestje, brunch of traktatie. Maak deze churros samen met saus van hazelnootpasta. Succes gegarandeerd met dit churros recept.
Voor de churros:
250 ml melk
125 gr boter
125 gr bloem
4 eieren
snuf zout
100 gr suiker
1 el kaneel
Voor de saus:
100 ml room
Om de churros te maken heb je nog het volgende nodig:
Breng de melk samen met de boter en een klein beetje zout aan de kook en spatel de bloem erdoor. Blijf goed roeren tot de bloem gaar is. Dit is zover als de massa mooi gaat glimmen.
Haal de pan van het vuur en roer 1 voor 1 de eieren erdoor. Wacht steeds met het volgende ei toevoegen tot het ei daarvoor helemaal is opgenomen.
Schep het beslag in een spuitzak en laat afkoelen voor verder gebruik.
Maak de saus door de room samen met de hazelnootpasta al roerend te verwarmen tot hij mooi vloeibaar is. Laat de saus niet koken.
Verwarm de olie in een pan tot 180 graden en spuit hierin rondjes of rechte banen van het beslag in. Bak de churros tot ze mooi goud/bruin zijn en laat ze uitlekken op een keukenpapier. Bak niet te veel in een keer want dan koelt de olie te ver terug. Het is beter om dit in etappes te doen.
Doe de suiker en kaneel in een bak en schep goed door elkaar. Leg hier de churros in en schud totdat alle churros bedekt zijn met de suiker.
Serveer de churros met de saus om in te dippen.