Ben je klaar om te wok & roll-en? Deze chicken teriyaki bowl is een echte hit! Malse kippendijen, knapperige broccoli, frisse komkommer en radijsjes maken de muziek. De teriyaki saus geeft een extra vrolijke noot. Een feestje in een bowl! Serveer het met geurige basmatirijst en je hebt een maaltijd waar je geen genoeg van kan krijgen. Ook handig om te mealpreppen.
Meer snelle recepten? Wat dacht je van groene currysoep, bloemkoolrijst nasi met wokgroenten en spekjes of een pikante oosterse omelet.
300 gr kippendij in reepjes
1 stronkje broccoli, in roosjes en geblancheerd
½ komkommer, in plakjes
200 gr radijsjes, in dunne plakjes
4 el edamame boontjes
Een bakje kiemgroenten
1 el furikake
1 el olie
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de kip in wat olie aan alle kanten bruin en voeg de saus toe. Laat kort verwarmen.
Verdeel de rijst over 4 kommen.
Schep daarop de chicken teriyaki.
Maak de bowl af met de broccoli, edamame boontjes, radijsjes, paprika, komkommer en kiemgroenten en bestrooi voor het serveren met furikake.
TIP! Voeg nog extra toppings toe als: sesamzaadjes, gehakte cashewnoten, lente-ui, nori vel, pompoenpitten of gebroken lijnzaad. Meer groenten kan natuurlijk ook. Wortel, paddenstoelen, courgette, paprika en nog veel meer. Maak die koelkast maar leeg!