Dit Butter Chicken recept komt rechtstreeks uit India. De kookroom is écht een must in deze curry, want daardoor krijgt het de echte authentieke smaak. Een butter chicken recept met kip kun je heel makkelijk vegetarisch maken door de kip te vervangen door vegetarische kipstukjes. Wil je helemaal veganistisch? Vervang dan ook de kookroom, Griekse yoghurt en roomboter met een plantaardige variant.
Ken je de typische Indiase kaas paneer? Deze volle romige kaas combineert ook heel goed met butter chicken recept. We hebben daarom ook een heerlijk recept voor een butter chicken paneer curry of saag paneer. Ben je wel van een pitje? Kies dan voor de Sri Lankaanse Colombo curry vegan of met Colombo Curry met kip.
Meer inspiratie uit de Indiase keuken? Bekijk deze pagina vol met recepten en informatie.
300 gr kippendij, in gelijke reepjes
1 grote ui, in parten
1 el roomboter
1 tl olie
200 ml kookroom
100 ml Griekse yoghurt
200 gr bloemkool, in kleine roosjes, geblancheerd
1 stronk paksoi, in reepjes
2 paprika’s in gelijke stukken
Optioneel: een bosje koriander, gehakt
Meng de kruidenpasta door de kip en de ui en laat minstens 15 minuten marineren.
Wok alle groenten beetgaar in de olie.
Bak in een andere pan het kipmengsel in roomboter en laat op halfhoog vuur al roerend gaar worden.
Schenk de room en yoghurt erbij en roer goed door. Laat op laag vuur even door pruttelen tot de saus iets ingedikt en mooi romig is.
Serveer met de gewokte groenten en Fairtrade Original rijst en/of naanbrood en bestrooi eventueel met wat gehakte koriander.