Deze goedgevulde kleurrijke kommetjes zijn net als de buik van boeddha: overvol en hartverwarmend. De meeste Buddha Bowls zijn vegetarisch en soms ook helemaal vegan. Eigenlijk zijn er helemaal geen regels voor het samenstellen van zo’n kommetje: kies vooral wat jij lekker vindt! De basis is vaak een laag volkoren granen, volkoren rijst of quinoa. Voor de topping kun je kiezen uit allerlei groenten, maar ook kikkererwten, noten & zaden, avocado of linzen. Dit is onze Original bowl.
Voor de Buddhabowl:
1 mango
1 komkommer
1 winterpeen
1 gegrilde paprika
200 gr linzen (blik)
2 lente-ui
4 el pompoenpitten
4 el amandelen
2 el sesamzaad
1 bakje cress of kiemgroenten naar keus
Voor de dressing:
1 el gembersiroop
1 el rijstazijn
2 tl sesamolie
1 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
10 gr gehakte verse koriander
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de mango, komkommer en paprika in reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Schaaf met een dunschiller linten van de wortel.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
Verdeel de rijst, mango, komkommer, paprika, wortel en linzen over 4 kommen. Strooi hierover de lente-ui, amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes en besprenkel alle kommen met de dressing. Garneer de bowls af met kiemgroenten of cress.
Tip: wij maakten de Buddha Bowl met deze ingrediënten maar je kunt de bowl vullen met de ingrediënten die je zelf het lekkerst vindt of die je nog in huis hebt. Een handig gerecht om alle restjes uit je koelkast in te verwerken!