Een snelle en makkelijke maaltijd, maar ook vol groenten en smaak? Dan zijn deze rijstnoedels met groenten en rode curry precies wat je zoekt! Bijna sneller dan een filtsbezorger staat ‘ie op tafel. De combinatie van spinazie en doperwten vullen de knapperige bite van de bimi, de asperge tips en pinda’s aan. Je kan ook lente-uit proberen in plaats van peterselie, voor als je nog meer crunchiness wilt.
Wil je meer vegan curry gerechten uitproberen? Misschien is deze Sri Lankaanse colombo curry met aubergine en kikkererwten ook iets voor jou, of de Thaise gele curry met jackfruit. Ben je meer een toetjes persoon? Dan valt deze trifle met aardbei zeker in de smaak.
1 ui, gesnipperd
400 gr gewassen spinazie
200 gr doperwten
200 gr bimi, geblancheerd
100 gr groene asperge tips, geblancheerd
1 lente-ui in ringen
2 el peterselie gehakt
4 el pinda’s gehakt
1 el olie
Fruit de ui in een beetje olie glazig en voeg de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is.
Roer de kruidenpasta er doorheen, giet de kokosmelk erbij en breng al roerend aan de kook.
Blanceer de bimi en groene asperges.
Doe de doperwten, bimi en groene asperges bij de rode curry.
Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de rijstnoedels over 4 kommen en schep de rode curry erover. Maak het geheel af met lente-ui, peterselie en gehakte pinda’s.