Brownierecepten zijn er in overvloed. Maar deze is toch net even anders. Dat komt door de espresso die je aan het beslag toevoegt! De combinatie met pure chocolade en de koffie geeft de brownie een intense smaak. Het kost 20 minuutjes om het mengsel te maken, vervolgens schuif je de brownie zo de oven in. En na 40 minuten kun je smullen! Ben je een echte zoetekauw? Probeer dan ook eens deze gebakken ananas met vanille-ijs of deze fudge met koffie en noten.
300 gr roomboter
300 gr pure chocolade
340 gr bloem
600 gr donkere basterdsuiker
6 eieren
4 tl vanillesuiker
Verder heb je een rechthoekige ovenschaal of bakvorm nodig van ongeveer 25×15 cm en bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter en de chocola samen met de espresso in een rvs-beslagkom. Verwarm deze kom al roerend boven een pan met kokend water (au bain-marie) tot de chocola helemaal gesmolten is.
Meng in een andere kom de bloem, basterdsuiker, eieren en de vanillesuiker goed door elkaar. Spatel het chocolademengsel er rustig doorheen tot alles mooi gemengd is.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het beslag erin.
Bak de brownie 40 minuten in het midden van de oven.
Lekker om een beetje warm te serveren met verse frambozen en munt! En natuurlijk een kopje thee of koffie erbij.