Wij houden van soep! Deze romige en kruidige bloemkoolsoep met kokosmelk is hier favoriet! Door de bloemkool te roosteren geef je ‘m een extra diepe smaak. De Thaise Gele Curry kruidenpasta en kokosmelk zorgen voor een Aziatisch tintje. De Kokosmelk Light bevat slechts 6% vet. Perfect als lichte lunch dus. Top ‘m af met frisse lente-ui en hazelnoten voor een extra crunch. We hebben trouwens nog veel meer kokosmelkrecepten of recepten met onze gele curry.
1 bloemkool, in roosjes
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 l (groente) bouillon
2 lente-ui, in ringetjes gesneden
4 el hazelnoten, grof gehakt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in 15 minuten gaar.
Verwarm de olijfolie in de pan en fruit de gesnipperde ui en de knoflook. Voeg de gele curry pasta toe en bak ongeveer 1 minuut al roerend mee. Doe de geroosterde bloemkool erbij en giet de bouillon en de kokosmelk erover. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de lente-ui en gehakte hazelnoten erover.
TIP
Wrijf de soep met bolle lepel door een zeef. Zo wordt je soep fluweelzacht. Hierna nog wel even opnieuw verwarmen voor je serveert.