1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4)
Aan het laden...
3 - 4 personen
20 min + 20 min. wachttijd
30 tot 60 minuten
Hollands
Hoofdgerecht
Vegan
Vegetarisch

Bloemkool op de barbecue? Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt als je een lekker avondje met vrienden gaat BBQ’en. Maar geef het een kans! Er zijn heel veel variaties mogelijk, van bloemkool BBQ steak tot bloemkool op spiesen, elk met veel verschillende marinades. Wij besmeerden de bloemkoolroosjes op de spies met een smaakvolle kruidige marinade van Thaise Gele Curry kruidenpasta. Na het grillen maken we het bloemkool BBQ gerecht af met frisse Griekse yoghurt dressing en zoete granaatappelpitjes. Nomnomnom!

 

 

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in gelijke roosjes

  • 4 el granaatappelpitjes

  • Een bosje peterselie

  • 1 el verse groene kruiden, gehakt (bijv. peterselie, bieslook of oregano)

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • 4 el Griekse yoghurt (of een plantaardige variant)

  • 4 pitabroodjes

  • Zout en peper

  • 4 el olijfolie

En van fairtrade original:

Extra nodig: IJzeren of houten BBQ-spiesen

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan.

  2. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten en spoel ze koud.

  3. Roer olijfolie door de Thaise Gele Curry kruidenpasta tot er een egale massa ontstaat.

  4. Prik de bloemkoolroosjes op de spiesen en smeer ze dik in met de gele curry marinade.

  5. Wanneer de kooltjes van de BBQ gloeien kun je de bloemkool spiesen op het rooster leggen. Rooster de bloemkool aan alle kanten in ongeveer 20 minuten gaar. Draai ze regelmatig om.

  6. Roer ondertussen de knoflook en gehakte groene kruiden door de yoghurt en breng de saus op smaak met peper en zout.

  7. Schuif de bloemkool BBQ van de spiesen op een bord. Bestrooi eventueel met peper en zout naar smaak.

  8. Verdeel hierover de yoghurtsaus, granaatappelpitten en peterselie. Serveer met geroosterd pitabrood.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.