Een mooi stuk vlees, gemarineerd in een smaakvolle Japanse Teriyaki woksaus, op een bedje van rijstnoedels: wauw! In de Japanse keuken is teriyakisaus onmisbaar, en als je hem eenmaal geproefd hebt snap je waarom. De zoute maar milde smaak tovert iedere huisgemaakte maaltijd om in een sterrengerecht en geeft jouw avondeten die wauw-factor.
300 gr biefstuk
olijfolie om in te bakken
250 gr trostomaatjes
1 rode ui, in parten
250 gr snijbonen, in repen
1 groene paprika, in repen
200 gr bimi, geblancheerd
150 gr tuinerwten (diepvries)
3 lente-ui, in ringen
2 el sesamzaadjes, geroosterd
1 el gehakte bieslook
Schroei de biefstuk in wat olijfolie aan beide kanten dicht op medium vuur en bak vervolgens naar de gewenste mate van gaarheid.
Bestrijk de gebakken biefstuk met ongeveer 1 eetlepel van de Japanse Teriyaki woksaus. Dek het vlees losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat rusten.
Verhit opnieuw wat olie en rooster hierin de tomaatjes tot ze gaan kleuren en leg de tomaatjes apart tot verder gebruik.
Fruit hierna in dezelfde pan de ui en voeg de paprika, snijbonen en bimi toe. Roerbak de groente in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Bereid ondertussen de Thaise Bruine Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
Giet de rest van de Japanse Teriyaki woksaus bij de groenten en voeg de tuinerwtjes toe. Warm het geheel nog even goed door.
Snijd de gebakken biefstuk in gelijke reepjes. Schep de Thaise Bruine Rijstnoedels op een bord, schep hierover het groenten mengsel en leg het gesneden vlees erop.
Bestrooi met de lente-ui ringen, de sesamzaadjes en de bieslook. Garneer met de geroosterde tomaatjes.