1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (66)
Laden...
4
60 min.
60 minuten of langer
Hoofdgerecht
Lunch
Vegan
Vegetarisch
bao buns met jackfruit

Bao buns komen uit Azië en zijn vaak gevuld met varkensvlees. Maar wist je dat je dat ook heel goed kunt vervangen door Pulled Young Jackfruit? Jackfruit heeft een vlezige structuur en is daarom zeer populair als vegetarische versie van pulled pork. In dit recept kruiden we de vrucht met Chinese smaakmakers. Maar je zou natuurlijk ook voor barbecuesaus kunnen kiezen of Caribische specerijen. Eigenlijk met alles wat je lekker vindt.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 el olie

  • 1 el zwarte bonensaus

  • 2 el hoisinsaus

  • 3 cm gember, geschild

  • 1 lente-ui, in reepjes

  • 4 radijsjes, in reepjes

  • 2 el gebakken uitjes

  • 4 bao buns (verkrijgbaar bij de toko)

 

 

Bereidingswijze

  1. Giet het jackfruit af, spoel het onder de kraan goed af en laat uitlekken in een vergiet. Dep goed droog.

  2. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. 

  3. Voeg het jackfruit, zwarte bonensaus, hoisinsaus, sojasaus en gember toe en roerbak het geheel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. 

  4. Stoom de broodjes in een stoommandje tot ze heet zijn. 

  5. Verdeel de pulled young jackfruit over de broodjes en maak af met wat radijs, lente-ui en gefrituurde uitjes 

Deel dit Recept!

Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.