Bami, maar dan met een twist: bami rames. Eigenlijk gewoon een rijsttafel op je bordje! Voor dit gerecht gebruik je als basis onze Bami Goreng kruidenpasta, dit gemaakt is van smaakmakers als gember, kurkuma en citroengras. Een ideaal gerecht voor het hele gezin door de milde smaken. En je kunt er een echt feestje van maken met allerlei heerlijke bijgerechten. Hoe meer hoe lekkerder!
Welke bijgerechten maak jij? Kies je voor simpele krupuk of pak je echt uit met sajoer boontjes, saté van jackfruit, Indonesische eieren en sambal goreng ketang.
300 gr kippendijfilet
600 gr bami groenten
Snijd de kip in stukjes. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een wok op hoog vuur en bak de kip snel rondom bruin.
Voeg de kruidenpasta toe en fruit even mee.
Voeg 100 ml water toe en laat even sudderen.
Voeg de groenten toe en roerbak tot beetgaar.
Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de noedels toe aan het kip/groenten mengsel en meng het geheel goed door elkaar.
Schep een portie bami midden van een bord en leg daaromheen verschillende bijgerechten naar keuze. Hoe meer bijgerechten hoe completer je bami rames.
Vanavond snel aan tafel met heerlijke Indonesische smaken?
Zelf een Indonesische rijsttafel maken? Hieronder vind je nog meer Indonesische inspiratie!