1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13)
Aan het laden...
4
15 min
30 minuten of korter
Hoofdgerecht
Indonesisch
Vegan
Vegetarisch

Heerlijk fris is deze zoet-zure Atjar voor bij elk Indonesische gerecht. En net even wat anders door de rode kool! Eet dit lekkere bijgerecht bijvoorbeeld bij Rendang met rundvlees en oosterse sperziebonensalade of vegan .nasi met tofu. Verzamael jouw Indonesische favorieten en maak een homemade Indonesische rijsttafel voor je eters!

Ingrediënten

  • 1/4 rodekool, in dunne repen

  • 100 ml witte wijnazijn

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 kaneelstokje

  • 2 kruidnagels

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Doe voor de atjar van rodekool de azijn met de suiker en de specerijen in een pan en verwarm zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit en laat afkoelen.

  2. Giet het azijnmengsel over de fijn gesneden rodekool, hussel door elkaar en zet weg tot gebruik. Serveer met jouw favoriete Indonesische gerecht.

Deel dit Recept!

Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.