1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27)
Aan het laden...
1
5 min
30 minuten of korter
Borrel
Drankjes
Hollands
Nagerecht
Tussendoortje
Vegan
Vegetarisch

Zin in een esmaatje (ook wel espresso martini)? Maar dan alcoholvrij? Ontdek deze virgin espresso martini met zeezout karamel gemaakt van espresso tonic . Een drankje met éxtra positieve energie! Maak jij samen met ons het gat naar het leefbaar inkomen van de koffieboer een kopje kleiner? Let’s give it a shot!

Meer dessert recepten met koffie? Geniet van vanille ijskoffiekoffie-ijs met sinasappel of fudge met koffie en noten!

Ingrediënten

  • 40 ml tonic

  • 2 el karamelsiroop

  • zout

En van fairtrade original:

Bereidingswijze

  1. Zet espresso en laat deze afkoelen.

  2. Koel het martini glas voor met ijsblokjes.

  3. Giet wat karamelsiroop op een schoteltje en strooi op een ander schoteltje wat zout.

  4. Haal het ijs uit het glas en dip het glas eerst in de karamelsiroop en vervolgens in het zout zodat er een mooi zout randje ontstaat.

  5. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.

  6. Voeg de espresso, tonic en karamelsiroop in de shaker. Shake de cocktail totdat er condenslaagje over de shaker zit.

  7. Schenk de espresso martini  van espresso tonic uit in het glas door een zeefje zodat het ijs niet in het glas komt. Salut!

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

We roepen iedereen op om Indonesische Sajoer kruidenpasta met streepjescode: 8711741359709 en houdbaarheidsdatum 02/2026 weg te gooien, wegens de mogelijke aanwezigheid van stukjes glas in het product. Ondanks dat de kans klein is dat dit het geval is, nemen we geen risico’sHeb jij een pakje in je keukenkast staan? Bekijk dan bij ‘verhalen’ ons artikel over hoe je geld terug kan krijgen of contact op kan nemen.