Smaakmakers Mexico

De Mexicaanse keuken bestaat uit vele smaken: van aromatisch, zacht, rokerig en pittig naar friszuur en kruidig. Wat typisch Mexicaanse gerechten zo bijzonder lekker maakt, zijn de Mexicaanse smaakmakers. Van de friszure tomatillo’s tot de enorme variatie aan chillies: we hebben de top 10 met de belangrijkste ingrediënten uit de originele Mexicaanse keuken voor je op een rijtje gezet:

Mexicaanse salsa's

Bijna elk gerecht wordt geserveerd met een van vele salsa’s, gemaakt met tomaat, ui en chilipeper. Salsa’s kunnen rauw of verhit zijn, grof of fijn gesneden, dik of dun, mild of heet.  Salsa’s verschillen van de sauzen zoals we die in de Nederlandse keuken kennen; in Mexico is een salsa een salade, saus en bijgerecht ineen. Pico de gallo, letterlijk vertaald als hanensnavel, bestaat uit fijn gesneden stukjes rauwe groenten, alsof ze door een snavel klein gemaakt zijn. Terwijl de bonen voor refried beans juist eerst gebakken worden voordat ze gepureerd worden tot een salsa. In sommige salsa’s worden de ingrediënten eerst zwartgeblakerd voor een beetje branderig bittere onder tonen terwijl een groene salsa van zure tomatillo’s juist weer licht en fris is.

Pico de gallo
Onze winst is een beter leven voor de mensen met wie we samenwerken
Lees meer over ons.