Butter chicken, maar dan anders! Deze flatbreads zijn de perfecte mix van comfort food en streetfood. Romige saus, malse kippendij, en knapperige groenten – allemaal verpakt in een warm flatbread. Love at first bite als je het ons vraagt! Meer zin in een ander verrassend Indiaas recept? Maak dan eens onze vega butter chicken met paneer of deze heerlijke kip korma stoofpot.
300 g kippendij
1 rode ui, in parten
1 rode paprika, in reepjes
1 el roomboter
200 ml kookroom
100 ml yoghurt
4 flatbreads
2 el peterselie of koriander, fijngehakt
Meng de Indiase Butter Chicken kruidenpasta met de kip, rode ui en paprika en laat 15 minuten marineren.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak het kipmengsel op matig vuur.
Voeg, zodra de kip gaar is, de kookroom en yoghurt toe.
Roer goed door en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus mooi romig is.
Verwarm de flatbreads kort in de broodrooster of oven.
Verdeel de butter chicken over de flatbreads en garneer met gehakte peterselie of koriander.
TIP
Wil je extra groenten toevoegen? Probeer broccoli, doperwten, bloemkoolroosjes of lente-ui voor wat extra bite en kleur.