1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1)
Laden...
4
20 min.
30 minuten of korter
Hollands
Lunch
Vegetarisch

Kerst en knapperigheid gaan hand in hand met deze verrassende salade! Denk aan frisse blaadjes sla, zoete snackgroenten, een vleugje granaatappel voor een feestelijke touch, en natuurlijk de ster van het bord: crispy jackfruit nuggets. Door de jackfruit in een jasje van paneermeel te rollen krijg je de crunchy buitenlaag. Zo lekker! Dit vegetarische gerecht zit boordevol smaak en is snel klaar, perfect om indruk te maken tijdens het kerstdiner.

Ingrediënten

  • 1 zakje gemengde sla

  • 1 bakje snoepgroente paprika, in ringen

  • 1 bakje snoepgroente komkommers, in plakjes

  • 1 bakje snoepgroente tomaatjes, in plakjes

  • 2 lente-ui, in ringen

  • 2 el granaatappelpitten

  • 2 el gehakte pinda’s

  • 30 gr bloem

  • 1 ei, losgeklopt

  • 60 gr paneermeel

  • 2 el sesamzaadjes

  • peper

  • zout

  • 1 tl cayennepoeder

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • ruim zonnebloemolie om in te bakken

  • 1 el pindakaas

  • 1 el gembersiroop

  • 2 el azijn

  • 1 tl sesamolie

Je kan naar smaak variëren met de soorten specerijen door de paneermeel.

Bereidingswijze

  1. Giet het jackfruit in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken en bestrooi de stukjes jackfruit met zout en peper. 

  2. Doe in 1 bakje de bloem, in een ander bakje het ei en in een derde bakje het paneermeel. Roer door het laatste wat zout, de cayenepoeder, paprikapoeder en sesamzaadjes tot alles goed verdeel is. 

  3. Haal het jackfruit eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel met de kruiden.

  4. Laat ruim zonnebloemolie heet worden in een koekenpan en bak hierin de gepaneerde jackfruit tot de stukjes mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat kort uitlekken op keukenpapier. 

  5. Maak de dressing door de pindakaas, gembersiroop, honing, sojasaus, azijn en sesamolie met elkaar te mengen in een kommetje. 

  6. Verdeel de sla, paprika, komkommer, tomaatjes, en lente ui voor de salade over een schaal en maak af met de stukjes jackfruit, granaatappelpitjes en pinda’s. Verdeel wat dressing over de salade en houd eventueel wat achter om de jackfruit stukje in te dippen.  

TIPS:

Ook lekker door de salade:
Geblancheerde sperziebonen, gegrilde groene asperges of bimi, stukjes appel, partjes radijs, een blikje maiskorrels. Of kijk of je nog restjes in de koelkast hebt die de kunt verwerken in een salade. 

Voor de borrel:
Deze gepaneerde jackfruit stukjes zijn ook heel lekker om als snack te serveren met bijvoorbeeld een chilisaus of pindasaus om in te dippen. 

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.