Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
18 oktober 2024

Jullie wilden iets krachtigs. Iets pittigs. Iets intens. Jullie vragen, wij draaien: Fairtrade Original Intense Espressobonen it is. Maar de zoektocht naar deze nieuwe smaak bracht meer koffieboontjes aan het rollen. Het was het begin van de smaaktocht om al onze koffiebonen nóg lekkerder te maken. Proeft jouw vertrouwde bakkie Dark Roast net iets voller? En is je Espresso iets complexer? Dat heb je goed geproefd!

Van zoeken naar vinden

Een koffiesmaak aanpassen: dat doe je niet zomaar. 1,5 jaar gingen voorbij in de smaaktocht van onze Productontwikkelaars. Van het blenden van origines, het variëren van de branding tot vele testrondes. Want ja, de koffie moest nog lekkerder  worden, maar niet compleet anders. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw favoriet niet meer in de smaak valt. Hieronder vind je de aangepaste smaken op volgorde van mild naar krachtig. Zo weet jij precies wat jouw koffietje nét wat anders maakt. Dit lijstje is ook handig oor als je nog geen Fairtrade Original koffie drinkt en wil ontdekken welke bonen bij jou passen.

De kleurrijke  smaak van Espressobonen

In de Espressobonen hebben we het robusta percentage verlaagd en het aandeel van koffie (arabicabonen) uit Guatemala iets verhoogd. Dit zorgt ervoor dat je in de espresso meer complexiteit proeft. De bonen zijn lichter gebrand om meer fruit en zoetigheid te ervaren. Als liefhebber van onze Espresso zal je misschien wel merken dat de koffie meer diversiteit in smaken heeft gekregen. En gelukkig! De koffie bevat nog steeds hinten van rode vruchten, vanille en donkere chocolade. Proef jij dat ook?

Toch iets te licht voor jou geworden? Probeer dan eens de Dark Roast.

De krachtigere smaak van Dark Roast Espressobonen

Om een mooie en volle koffie te creëren, die wel écht een Dark Roast is, hebben we wat robusta aan de blend toegevoegd. De bonen zijn tegelijkertijd lichter gebrand. Dit zorgt ervoor dat je meer roasting flavours krijgt, maar géén assige smaak. Zo komt de hoge kwaliteit van de ruwe koffiebonen nog beter tot zijn recht. Wat proef je dan precies? Hinten van noten, karamel en cacao, mét een pit in de afdronk.

Toch nog meer powerrrrr? Dan is onze Intense Roast een geschenk uit de hemel.

De knallende smaak van Intense Roast Espressobonen

Deze koffie is helemaal nieuw en een echte must try voor krachtige koffiedrinkers. De espresso is gebaseerd op hoe ze in Noord-Italië hun bakkie drinken. Bellissimo! In deze koffie zit het hoogste percentage robusta, uiteraard van hoge kwaliteit  Dit geeft jouw kopje koffie een volle, romige en nootachtige smaak. De Intense Roast espressobonen worden donker gebrand, voor een zeer krachtige espresso. Durf jij het aan?

Deel dit verhaal:


Door:
Tessa Stolwijk
Campaign & content manager
Heel eerlijk. Echt lekker.
Lees meer over ons.