Kokosmelk is natuurlijk de perfécte en bekende basis voor iedere romige soep! In dit recept spicen we hem iets op, en wel letterlijk met wat pit van de jalapeño en de zoute bite van chorizo. De zoete mais in de soep balanceert het geheel uit zodat het een echt smaakbommetje wordt.
Ben je op zoek naar een andere manier om kokosmelk te gebruiken in een fun, fusion twist? Let’s flip it! Gebruik kokosmelk eens als saladedressing zoals in deze saladebowl met halloumi. Wij laten je graag zien hoe je jouw favoriete gerechten in een handomdraai om kunt toveren in iets origineels. Want wat nou als het met een kleine tweak nét even anders en smaakvoller kan? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.
600 g maïs uit blik
1 ui, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
2 aardappels, in kleine blokjes
1 l groentebouillon
100 g chorizo (of tempeh), in blokjes
1 limoen
bieslook
Tip: Lekker met verse jalapeño pepers of chilivlokken voor extra pit.
Vervang voor een vega variant de chorizo voor krokant gebakken tempeh met gerookte paprikapoeder.
Verhit een schepje (kokos)olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappels en 2/3 van de maïs toe en bak 3-4 minuten op laag vuur.
Schenk de groentebouillon en het blik kokosmelk erbij en laat de soep 15-20 minuten pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer glad.
Rasp de limoen en pers het sap. Roer het sap door de soep en bewaar de rasp voor de garnering.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de overige maïs rondom bruin. Schep uit de pan en bewaar. Bak vervolgens in dezelfde pan de chorizoblokjes krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Verdeel de romige aardappel-maïssoep over de kommen en garneer met krokante chorizo, gebakken maïs, bieslook en limoenrasp.