Mmmm, groene currysoep. En wat voor één! De soep is mild pittig en mega romig. Met malse kip en de bite van verse groenten. De bimi, qua smaak een soort milder zusje van broccoli, voegt extra crunch toe. We garanderen je: een dampende kop van deze soep wordt sowieso genieten.
Toch een dagje iets anders? Let’s flip it! Wij stoppen jouw go-to recept, in een verrassend nieuw jasje. Probeer daarom deze fun, fusion twist eens en stop de groene curry in een wrap! Huh, watte? Wij hebben het al voor je uitgedacht: dit is het recept voor groene curry kikkererwten-aubergine wraps. Wil je nóg meer ‘flip it’ inspiratie? Bekijk alle basisrecepten én hun flips hier.
300 g kipfilet, reepjes (of tofu)
750 ml kippenbouillon (of groentenbouillon)
200 g bimi
1 courgette, in blokjes
125 g taugé
2 stengels bosui, in schuine ringen
1 bosje (Thaise) basilicum
Optioneel: verse koriander, limoen, groene peper
Verhit een schepje kokosolie in een wokpan op middelhoog vuur. Voeg de Thaise Groene Curry kruidenpasta toe en fruit aan.
Voeg de kipfilet toe en bak tot alle kanten goudbruin zijn. Voeg de courgette en de bimi toe en bak 2 minuten mee. Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
Verdun de soep eventueel met extra water.
Breng een pan water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Doe de rijstnoedels in een kom en schep de currysoep erover, garneer met taugé, bosui en Thaise basilicum.
Tip: Lekker met een partje limoen en wat verse koriander. Voor extra pit? Voeg een vers groen pepertje toe.
Maak ‘m vega: Dit gerecht is ook gemakkelijk om te toveren tot een vegetarische variant door kip te vervangen voor tofu en de kippenbouillon te vervangen voor groentebouillon.