Eens wat anders dan een vega burger op de grill? Probeer deze pulled jackfruit! Een onweerstaanbaar broodje van pulled jackfruit met de structuur van kip en een heerlijke rokerige BBQ smaak. Serveer met barbecuesaus en maak af met knapperige koolsla. Helemaal vega(n). Dus zet die barbecue maar snel in vuur en vlam! Dit broodje pulled jackfruit is erg leuk en makkelijk serveren als je een groep eters hebt.
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
150 ml BBQsaus (vegan)
4 zachte (hamburger)broodjes
4 el koolsla
Een bosje koriander, gehakt
1 el olijfolie
Extra nodig: Een skillet of een gietijzeren koekenpan.
Tip: Houd je van spicy dan kun je een snuf cayennepeper door de pulled jackfruit roeren.
Steek de BBQ aan.
Doe de Jackfruit in een vergiet, spoel heel goed af (anders wordt het zuur) en laat uitlekken.
Roer de BBQ saus door de jackfruit. Liever de saus zelf maken? Hier vind je het recept van homemade BBQ saus.
Verwarm de olijfolie in de skillet op de BBQ en fruit hierin de ui en knoflook. Roer de pulled jackfruit erdoor en sluit de barbecue af met een deksel. Heeft je BBQ geen deksel? Dan kan je ook een omgedraaide koekenpan gebruiken als deksel op de gietijzeren pan.
Laat de pulled jackfruit in ongeveer 10 minuten warm worden. Roer tussendoor een keer door.
Snijd de broodjes doormidden en rooster de binnenkanten kort op de barbecue.
Verdeel de pulled jackfruit over de onderste helft van de broodjes en maak af met de koolsla en tenslotte de koriander. Je kan de koolsla natuurlijk ook zelf maken. Hier vind je het recept van homemade koolsla. Let op: wanneer je de skillet van de BBQ haalt. Het handvat is heet!
Wist je dat barbecuen ook onwijs lekker vega kan? Probeer deze recepten eens:
Ontdek meer over jackfruit en maak allerlei wereldse klassiekers vega als roti, pizza, taco’s, stoofpotje en nog veeeeel meer!