Misschien ken je bubble tea al wel, maar bubble koffie? Geloof ons, het is fantastisch!
De tapioca-parels maken je ‘bakkie pleur’ echt heel bijzonder. Deze balletjes barsten namelijk open in je mond als je erop kauwt! We kunnen het qua structuur het best vergelijken met badparels of kaviaar. Maar maak je geen zorgen, want ze smaken op geen enkele manier naar zeep of zee! Ze voegen een heerlijk zoetje toe aan je koffie. Durf jij het aan?
120 gr Tapioca parels
200 ml (plantaardige) melk
ijsklontjes
15 gr rauwe rietsuiker
Kook de tapioca parels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de rietsuiker door de parels tot de suiker is opgelost.
Verdeel de parels over twee glazen en voeg per glas 3 tot 4 ijsklontjes toe
Giet hierover de (plantaardige) melk en daarop de koffie
Doe een extra dik rietje in het glas en roer de koffie en melk samen.
Zorg voor een extra dik rietje zodat de boba er doorheen past.
Als je een groter glas hebt kun je meer melk of koffie toevoegen.
Met ieder kopje koffie Fairtrade Original koffie maak jij het verschil voor koffieboeren. Dat smaakt pas écht goed!
Wist je dat je met koffie ook heel veel lekkere recepten kunt maken? Must try!