Trifle is een nagerecht uit de Engelse keuken. Het bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. De klassieke trifle heeft als onderste laag stukjes cake met daarop sherry gesprenkeld; hier overheen wat vers fruit, bijvoorbeeld aardbeien of perziken en ten slotte een laag vla of custard. Wij hebben onze eigen variant gemaakt: kerst trifle met aardbei. Deze is helemaal plantaardig! Met de romige opgeklopte kokosmelk (let op: die moet een dag van te voren al in de koelkast), aardbeienjam en knapperige koekkruimels is de feestelijke afsluiter van eigenlijk elk diner.
Meer dessert inspiratie? Bekijk dan onze pavlova met koffie-chocoladesaus, gebakken ananas met vanille-ijs of vegan tiramisu.
1 pak Bastogne koek of speculaasjes
500 ml kokos yoghurt
1/2 pot aardbeien jam
Optioneel: sprinkles of toppings
Verder nodig: 4 mooie glaasjes
Zet het blik kokosmelk een nacht in de koelkast.
Schep het harde gedeelte van de kokosmelk in een kom en schep hier een lepel chocoladepasta bij. Sla de kokosmelk op met een mixer.
Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 glazen.
Schep hierop een flinke lepel yoghurt, dan een laagje jam en vervolgens alle kokosroom.
Hierna nog een laagje yoghurt, wat koek en eindig met yoghurt.
Garneer met een klein beetje jam, wat achtergehouden koekkruimels en eventueel nog wat sprinkels naar keuze.
Gooi het waterige van de kokosmelk niet weg, je kunt je goed gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie