Zin in een pittige Thaise soep? Maak dan eens deze Tom Kha met een subtiele hint naar Tom Yum door het gebruik van garnalen door de soep. In de Thaise keuken combineren ze graag verschillende smaken en dat vind je ook terug in deze soep: pittig en zuur. Zin in een andere Thaise soep? Wat dacht je van deze Tom Kha Kai!
700 ml water
150 gr gemengde paddenstoelen
100 gr broccoli
100 gr paksoi
10 gr verse koriander
300 gr reuze garnalen met staart
100 gr bloem
1 el maïzena
200 ml mineraalwater
2 ijsblokjes
1 liter arachideolie
zout
Voor de soep:
Borstel de paddenstoelen schoon en scheur ze in stukjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de paksoi in reepjes. Hak de koriander grof.
Breng het water aan de kook en roer hier de kruidenpasta doorheen. Laat 5 minuten doorkoken met de deksel op de pan.
Voeg de broccoli en paddenstoelen toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Doe op het laatst de paksoi erbij.
Voor de garnalen in tempura:
Verwarm de arachideolie warm in een wok tot 180 graden. Test de temperatuur van de olie door er een stukje brood in te doen. De olie is heet genoeg als het brood direct begint te bruisen.
Doe de bloem, maïzena en een snufje zout in een kom en roer hier met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes doorheen.
Pak de garnalen bij de staart en haal ze buiten het staartje volledig door het beslag.
Laat de garnalen voorzichtig in de olie zakken en bak ze binnen 2 à 3 minuten goudbruin en gaar.
Let op: Bak de garnalen in kleine porties anders koelt de olie te veel af.
Schep de Tom Kha soep in 4 soepkommen. Serveer de garnalen apart met chilisaus. Lekker om in te dippen!