Tom Kha Kai; één van de bekendste soepen uit de Thaise keuken. Het romige van de kokosmelk en de kick van citroengras, gember en rode peper maken het de ideale combinatie voor een heerlijke soep.
250 gr kipfilet
250 gr champignons
3 lente-uitjes
15 gr koriander
6 hardgekookte eieren
2 rauwe eieren
2 el bloem
6 el paneermeel
Zout
Arachideolie om in te frituren
Snijd de kip in blokjes, de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringen. Hak de koriander grof. Verhit de kokosolie in een soeppan en roerbak op hoog vuur de kip samen met de kruidenpasta.
Voeg 550 ml water en de kokosmelk toe en breng het aan de kook. Doe de champignons en lente-ui erbij en warm nog 20 minuten goed door.
Klop de rauwe eieren los met een snuf zout. Zeef hierboven de bloem en roer deze door het rauwe ei tot er een dik beslag ontstaat.
Pel de hardgekookte eieren en haal ze door het beslag. Rol ze hierna door het paneermeel en herhaal dit proces zodat er een dikke laag om de eieren komt.
Verwarm de arachideolie tot 180 graden in een wok of pan met dikke bodem. Frituur de eieren totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat de eieren even uitlekken op keukenpapier.
Tip: De olie is op de goede temperatuur wanneer een stukje brood in de olie direct gaat bruisen.
Schep de soep in 4 kommen en garneer met de gehakte koriander. Serveer de soep met de gefrituurde eieren en wat chilisaus om in te dippen.