Echt zo’n gerecht waar je ons altijd voor wakker kunt maken: tiramisu! Anders dan de klassieker hebben wij een vegan tiramisu gemaakt. Onze liefde voor bakken komt samen met onze passie voor koffie in deze Italiaanse smaaksensatie! De naam tiramisu kan je in het Nederlands vrij vertalen naar: maak me blij. Yes, wij worden hier heel blij van! Wie ga jij verrassen met deze vegan tiramisu?
Meer nagerechten? Wat dacht je van fudge met koffie en noten of gebakken ananas met vanille-ijs? Beide desserts zijn gemakkelijk vegan te maken!
2 el koffielikeur
500 ml kokosyoghurt
2 el suiker
200 gram vegan koekjes, verkruimeld (wij gebruikten cafe noir voor een extra koffie smaak)
1 el cacaopoeder
Zet het 400 ml blik kokosmelk een nacht in de koelkast.
Zet espresso en laat afkoelen.
Schep het hard geworden gedeelte van de kokosmelk in een kom en voeg 1 el suiker toe. Sla de room op met een mixer.
Roer de rest van de suiker door de kokosyoghurt.
Giet de espresso samen met de koffielikeur in een kom en schep de koekkruimels erdoor.
Verdeel over 4 glazen een laag koek, een laag kokosyoghurt, een laag koek, een laag kokosroom, een laag koek en eindig met een laag kokosyoghurt.
Strooi tot slot met een zeef de cacao over de vegan tiramisu.
Om koekjes te verkruimelen kun je ze in een theedoek binden en met een hamer in stukjes slaan.