Teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan. Maar veroverde de harten van veel Nederlanders. Met deze Japanase Teriyaki woksaus hoef jij alleen groenten als paddenstoeltjes en broccoli te wokken. Een snel, maar oh zo lekker recept!
250 gr kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
2 uien
300 gr broccoli
1 rode peper
15 gr gehakte bieslook
2 el olijfolie
peper en zout
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
Snijd de broccoli in kleine stukjes ( je kan ook gewoon de stronk gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes. Fruit de uien, knoflook en rode peper in 2 eetlepels olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn.
Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en noedels toe. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel als laatst de gehakte bieslook over het gerecht.