1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11)
Laden...
4
50 min.
30 tot 60 minuten
Hoofdgerecht
Lunch
Vegetarisch
Geroosterde pompoensoep met labneh

Geroosterde pompoensoep met labneh; ook wel libanese yoghurt. Deze stevige soep is vullend van zichzelf. Serveer de soep met wat extra brood om te dippen en je hebt genoeg voor een volledige maaltijd!

Ingrediënten

  • 700 gr flespompoen

  • 1 vanillestokje

  • extra vergine olijfolie

  • 1 teen knoflook

  • 1 sjalot

  • 10 gr verse gember

  • 1 tl komijnzaad

  • ½ tl kaneel

  • ½ tl kurkuma

  • 500 ml groentebouillon

  • 50 gram pompoenpitten

  • 15 gr kiemgroenten

  • peper en zout

  • 1 afbakbrood

  • 1 tl komijnzaad

  • ½ tl paprikapoeder

  • 5 takjes koriander

  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Leg voor de labneh de yoghurt op een platte schaal. Strooi hier het komijnzaad, de paprikapoeder en peper en zout overheen. Maak de labneh af met een eetlepel olijfolie en fijngehakte korianderblaadjes.

  2. Verwarm voor de soep de oven voor op 200 graden. Verwijder de draderige binnenkant van de pompoen, snijd het vruchtvlees in stukken (schillen is niet nodig) en leg deze in een ovenschaal.

  3. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng het merg met de kaneel, wat peper en peper en strooi dit over de pompoen. Leg het vanillestokje erbij en besprenkel het geheel met 1 eetlepel olijfolie.

  4. Bak de pompoen ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. In ieder geval totdat hij gaar is.

  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren.

  6. Maak de knoflook, gember en sjalot schoon en snijd in stukjes. Maal het komijnzaad fijn met een vijzel. Fruit de knoflook, gember en sjalot samen met de komijn en kurkuma in een eetlepel olijfolie. Giet de kokosmelk en groentebouillon erbij. Voeg de geroosterde pompoen toe en breng de soep aan de kook.

  7. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.

  8. Zeef de soep door deze met een bolle lepel door een zeef te wrijven. Gooi alles wat achter blijft in de zeef weg. Warm de gezeefde soep nog even goed door.

  9. Schep de soep in vier soepkommen en garneer met de pompoenpitten en een klein toefje kiemgroenten. Serveer met vers afgebakken brood en de labneh.

Maak er veel soeps van

Tips & tricks en pompoensoep-recepten voor ieder seizoen vind je op onze overzichtpagina.

Deel dit Recept!

Samen werken aan een leefbaar inkomen voor boeren
Lees meer over ons.