Geniet van deze vegetarische pastasalade met een Thais tintje als BBQ bijgerecht of als hoofdgerecht op een warme zomerse dag. Plus ook nog eens heel makkelijk mee te nemen naar het park, tijdens een fietstochtje of op de boot. Onze groene kruidenpasta geeft de vegetarische pastasalade een oosters vleugje, waardoor je – in tegenstelling tot de meeste pastasalades – de kaas achterwegen kan laten. Zo blijft de pastasalade écht lekker licht en fris. En tover je iets anders op tafel dan de ‘standaard’ pastasalade caprese of een pastasalade met pesto. Steek jij vanavond de BBQ aan? Combineer de pastasalade lekker met vegetarische spiesjes van de grill! Wat denk je van de Groene asperges spiesjes met halloumi of saté van Jackfruit met pindasaus?
Liever een vegan pastasalade? Met onze suggesties maak je er eenvoudig een veganistische pastasalade van!
300 gr pasta
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
Plantaardige olie
150 gr Griekse yoghurt (of plantaardige variant)
Sap van ½ limoen
2 el peterselie, gehakt
2 el munt, gehakt
2 el koriander, gehakt
100 gr erwten, geblancheerd
100 gr peultjes, geblancheerd
½ komkommer
50 gr babyspinazie
2 el gezouten pinda’s, gehakt
2 el gebakken uitjes
Peper en zout
Optioneel:
½ blikje mango, in stukjes
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel goed koud.
Fruit de ui en knoflook glazig in een koekenpan. Voeg de Thaise groene curry kruidenpasta toe en bak al roerend kort mee. Roer het curry mengsel samen met de gehakte kruiden, sap van een halve limoen en de honing door de yoghurt tot een saus.
Blancheer in de tussentijd de erwten en peultjes.
Snijd de komkommer doormidden en schraap met een kleine lepel de zaadlijst eruit. Snijd de halve komkommers in gelijke plakken.
Roer de yoghurt/curry saus door de afgekoelde pasta. Voeg de peulen, komkommer, erwten en spinazie toe en roer goed door. Gebruik eventueel wat extra olie wanneer de pasta wat droog is. Breng de salade op smaak met peper en zout en eventueel nog limoensap naar smaak.
Schep de salade in een salade schaal en strooi er de gebakken uitjes en pinda’s over.
Tip: voeg wat in blokjes gesneden (Fairtrade Original) mango toe.