Een avocadosmoothie? Yes! Dit typisch Indonesische drankje is onwijs populair en wij snappen heel goed waarom. Onze variant op de advocadosmoothie oftewel Es alpukat is net even wat anders dan het originele recept, maar zeker even lekker! Liever iets met fruit? Maak dan deze ananassmoothie.
3 rijpe avocado’s
5 eetlepels gecondenseerde melk
4 flinke eetlepels crushed ijs
60 ml water
1 tl vanille extract
een snufje zout
Je hebt wat chocoladesiroop over. Dit kun je bewaren en gebruiken om door de melk te roeren voor een lekkere chocolademelk of voor over een bolletje ijs.
Voor de chocoladesiroop:
Breng in een steelpannetje het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Doe de cacao, vanille extract en zout erbij en roer goed door tot een glad geheel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een blender. Doe de gecondenseerde melk, kokosmelk en het ijs erbij en maal tot er een mooie gladde smoothie ontstaat.
Doe 2 eetlepels chocolade siroop in twee grote glazen. Giet de avocado smoothie over de siroop en serveer met een rietje of ijslepel.
De smoothie is in deze verhouding vrij dik. Om de smoothie wat te verdunnen kan je er een extra scheutje kokosmelk bijdoen.