Saag paneer is een vegetarische Indiase curry met paneer en spinazie, geliefd in de Indiase keuken! De zachte paneer smelt heerlijk samen met de gekruide, romige spinaziesaus. Maar wat betekent Saag eigenlijk? ‘Saag’ betekent in India gewoon ‘bladgroente’, dus je kunt dit gerecht ook maken met mosterdblad of boerenkool. Paneer is een frisse, milde kaas die je eenvoudig zelf bakt en perfect is om de rijke, kruidige saus op te nemen. Serveer Saag paneer met warm naanbrood of geurige basmatirijst en ontdek meer Indiase smaken met onze Butter Chicken met kip of de kruidige Sri Lankaanse Colombo Curry (vegan of met kip). Liever een korma? De Indiase Kip Korma is een vullende stoof die perfect is voor elk moment in de week!
300 gr paneer, in gelijke blokjes
olijfolie
olijfolie 1 ui, gesnipperd
800 gr spinazie
Citroensap naar smaak
2 el verse koriander, gehakt
300 gr paneer, in gelijke blokjes
Schep 1/3 deel van de kruidenpasta in een kom en roer hier een eetlepel olie door. Prik voorzichtig gaatjes in de blokjes paneer en roer de blokjes door de kruidenpasta olie. Laat minstens een uur marineren en roer regelmatig door.
Bak de ui glazig in de olie en voeg de spinazie toe.
Wok de spinazie op hoog vuur tot alle spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Roer de rest van de gele curry kruidenpasta erdoor en bak kort mee. Roer de kokosmelk door de spinazie en laat het geheel inkoken tot saus dikte.
Bak de paneer in een eetlepel olie in een koekenpan tot alle kanten bruin zijn.Leg de blokjes in de spinazie.
Breng op smaak met peper en zout en druppel er wat citroensap over. Bestrooi met koriander en serveer met naanbrood.
Bak eventueel gehakte rode peper mee voor meer pit. Liever plantaardig? Vervang de paneer voor tofu.