Dit Thaise gerecht wordt gemaakt met kleine stukjes ananas. Als je daarvoor onze ananasstukjes uit blik gebruikt, is dat fijn voor Nipalin. Ze kan daardoor namelijk ook haar kleine ananassen verkopen.
100g cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 groene paprika
50g babymaïs
1/2 komkommer
2 knoflookteentjes
1 ui
2 lente-uien
3el zonnebloemolie
400g kipfilet of kipdijfilet in kleine stukjes
3el oestersaus
2el vissaus
3el tomatenketchup
Vegetarische variant: Vegetariërs vervangen de kip voor tofu. De vissaus kun je vervangen met lichte sojasaus of tamari.
Halveer de tomaatjes, snijd de ananas en de overige groenten in blokjes. Hak de knoflook fijn of stamp deze in een vijzel in stukjes.
Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en voeg de knoflook en de ui toe en laat deze kleuren. Voeg de kipstukjes en de oestersaus toe en roerbak een paar minuten.
Voeg alle groenten toe behalve de tomaatjes en de ananas en roerbak het geheel een minuut of 10 tot de groenten zacht zijn.
Voeg dan de ananas en de tomaatjes toe, de chilisaus en de ketchup en een theelepel suiker.
Voeg vlak voor het opdienen de lente-ui toe en roer nog even door.
Ananas is een bron van vezels en stimuleert de spijsvertering.