In de groene curry die Wilawan voor ons maakte, stopte ze allerlei exotische bladeren en ook een handje geroosterde rijst. We hebben het recept iets aangepast, tot een makkelijke variant met onze eigen groene currypasta.
1 biologische pompoen of flespompoen
4 kippendijen
3el zonnebloemolie
200g haricots verts
3el kleefrijst of sushirijst
1/2 Bosje verse koriander
Om een curry wat crisp mee te geven, voegt Wilawan geroosterde, gevijzelde rijst toe.
Schil de pompoen met een dunschiller, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen
Snijd de kip in stukken.
Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta.
Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook.
Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
Serveer de curry met verse koriander.