Deze Indiase Korma curry is ultiem comfort food en gemakkelijk te bereiden. Met kikkererwten en een gekookt eitje is dit gerecht ook nog eens rijk aan eiwitten. Heerlijk met zelfgemaakt naanbrood van slechts 2 ingrediënten. Meer gerechten uit de Indiase keuken uitproberen? Bekijk dan eens onze recepten voor bijvoorbeeld een kip korma stoofpot of een Indiase kormapizza met kikkererwten.
6 eieren
200 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
250 gr bloemkool
250 gr zoete aardappel
100 gr cashewnoten
15 gr gehakte koriander of peterselie
Voeg rode peper flakes toe naar smaak en serveer met naan
Kook de eieren hard, laat ze schrikken en verwijder de schaal. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Hak de cashewnoten grof, snijd de bloemkool in kleine roosjes, schil de zoete aardappel en maak er blokjes van. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken. Blancheer de bloemkoolroosjes en zoete aardappel blokjes ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel ze koud.
Verwarm de kokosolie in een wok en voeg het zakje Indiase Korma kruidenpasta toe. Roerbak de pasta kort en roer de kokosmelk erdoor. Roer net zolang tot er een gladde massa ontstaat en alle pasta in de kokosmelk is opgelost. Doe de geblancheerde groenten en de kikkererwten en de gekookte eieren erbij en roer door.
Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de rijst en de curry over 4 borden en bestrooi het geheel met de gehakte cashewnoten en de groene kruiden.
Optioneel: Bestrooi met rode peper flakes en serveer met naanbrood.