Niets is beter dan een heerlijke gevulde warme kom met soep! Deze pinda-kokossoep is echt eentje om te proberen. Fris en romig tegelijk en binnen 25 minuten gemaakt! Bovendien is deze soep lekker gevuld met veel groenten zoals paksoi, paprika en taugé. Ben jij een echte soepliefhebber? Probeer dan ook eens deze maaltijdsoep van zoete aardappel en rode currykruiden of deze geroosterde pompoensoep met labneh.
1 knoflook, gehakt
1 sjalot, fijngesneden
2 cm verse gember, gehakt of geraspt
500 ml groentebouillon, verwarmd
125 gram taugé
1 paksoi, in reepjes
1 rode paprika, in blokjes
Sap van 1/2 limoen
1 el bruine suiker
1 el pinda’s, gehakt
1 lente-ui, in ringen
1 el verse koriander, gehakt
6el pindakaas
Optioneel: 1 rode peper, in ringen
Lekker om te serveren met krupuk
Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, sjalot en gember glazig.
Doe het witte gedeelte van de paksoi en rode paprika erbij en bak kort op hoog vuur. Roer vervolgens de sambal badjak erdoor en voeg de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat, onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Schep de pindasoep in kommen en garneer met het groene gedeelte van de paksoi, taugé, gehakte pinda’s, lente-ui en verse koriander.
Ben jij dol op paksoi? Bekijk voor meer ideeën al onze recepten met paksoi.