Smeuïge chocolade-brownies met in de hoofdrol zoete aardappel. Geloof ons: dit recept wil je proberen! Lekker om te serveren als dessert met bijvoorbeeld een bolletje kokos-mango ijs. Zeker weten dat jij je tafelgenoten van hun stoel blaast met deze brownies van zoete aardappel.
400 gr zoete aardappels, geschild en in stukjes
150 gr dadels, geweld, ontpit en in stukjes
3 el agavesiroop
120 gr bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
50 gr pure chocolade, gehakt
50 gr walnoten, gehakt
Lekker om te serveren als dessert met bijvoorbeeld een bolletje mango-kokos-ijs
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kook de zoete aardappels in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze afkoelen. Doe de zoete aardappels samen met de dadels en de agavesiroop in een keukenmachine en maal net zolang tot er een gladde massa ontstaat.
Roer in een mengkom de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout en kokosolie door elkaar en giet hier het zoete aardappel mengsel bij. Spatel door elkaar tot alles goed verdeeld is. Meng de stukjes chocola en gehakte walnoten (houd wat achter voor garnering) door het beslag.
Bekleed een kleine ovenschaal of brownie bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
Zet de brownie in het midden van de oven en laat in circa 30 minuten gaar bakken.
Laat de brownie afkoelen en snijd hem in gelijke stukken.
Garneer af met de achtergehouden walnoten.
(Optioneel:) bestrooi de brownie met een theelepel chilivlokken om hem wat meer pit te geven.
Hou jij ook van koken met zoete aardappel? Bekijk dan onze favoriete recepten met zoete aardappel.