Een smaakvol stokje saté, maar dan net een beetje anders dan je gewend bent. Deze saté maken we met tempeh. Een alternatief voor vlees gemaakt van sojabonen, dat qua bite wel iets weg heeft van kip. Het belangrijkste is dat je de stukjes tempeh goed marineert, het liefst twee uur van te voren maar als je wat meer tijd hebt laat de smaken dan nog wat langer intrekken. Wil je dit gerecht helemaal vegan maken? Vervang dan de honing voor agavesiroop. Tot slot maak je het af met deze Indonesische satésaus. Hierna wil je nooit meer saté uit een potje.
Heb je zin in een compleet Indonesisch feestje aan tafel? Maak dan naast deze tempeh saté ook deze nasi goreng.
200 gr tempeh, in blokjes van ongeveer 1×1 cm
1 limoen, het sap
1 el vijfkruidenpoeder
1 el zonnebloemolie
1 el honing (of agavesiroop)
Maak een marinade van alle ingrediënten en roer hier voorzichtig de tempeh blokjes door. Laat de tempeh in ieder geval 2 uur marineren.
Prik de blokjes tempeh op een saté prikker (ongeveer 6 stukjes per stokje) en rooster de spiesen op een barbecue (of grill- of koekenpan) rondom goudbruin in ongeveer 8 minuten.
Serveer met kroepoek en de pinda-kokossaus!
TIP:
Wanneer je gaat barbecueën en houten satéprikkers gebruikt, dan kun je ze het beste eerst een paar minuten in een laagje water leggen. Zo heb je minder kans dat de stokjes verbranden.