Mexicaanse enchilada’s met jackfruit, een amazing combinatie! Serveer ze direct uit de oven en genieten maar. Ben jij dol op Mexicaanse gerechten? Goed nieuws! We hebben nog veel meer lekkere recepten, zoals enchilada’s verde van jackfruit, deze Taco’s met homemade barbecuesaus en jackfruit of gegrilde maiskolven uit de oven met frisse limoenmayonaise of pittige salsa ranchero. Buen provecho!
2 paprika’s, in reepjes
1 teen knoflook, geperst
1 eetlepel jalapeño uit pot, fijngehakt
2 rode uien, in halve ringen
400 ml tomatenblokjes
1 el gerookte paprikapoeder
1 el chilipoeder
1/2 el gemalen komijn
70 gr mais
100 gr geraspte kaas
Olie om in te bakken
125 ml crème fraîche
4 grote of 6 kleine tortilla’s
1 handje cherrytomaten, in kwartjes
1 kleine avocado, in blokjes
Halve rode ui, gesnipperd
1 el gehakte koriander
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de tomatenblokjes met de paprikapoeder, chilipoeder en de komijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de jackfruit, de paprika, knoflook, jalapeño en de rode uienringen aan. Schenk de helft van de tomatenblokjes erbij en laat vijf minuten zachtjes pruttelen. Roer op het einde de mais erdoor.
Verdeel de vulling over vier grote of zes kleine tortilla’s en rol deze op. Leg de enchilada’s tegen elkaar aan in een ovenschaal. Schenk de overgebleven tomatenblokjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de enchilada’s 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Garneer voor serveren met de cherrytomaat, de avocado, rode uisnippers en korianderblaadjes. Serveer de crème fraîche er apart bij.